Een leeg huis voelt niet als een thuis. Alleen al om die reden zetten we ons huis vol met spullen om te zorgen dat het een fijne plek wordt om te leven. Daarnaast hebben we ook allerlei spullen nodig om comfortabel te leven. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die je nodig hebt om lekker eten te maken, de spullen in je garage om je tuin mee onderhouden of aan je kampeerspullen op zolder zodat je zomers fijn op vakantie kunt gaan. Al deze spullen bij elkaar hebben een hoge waarde en het is daarom belangrijk dat je deze goed verzekert. Helaas hebben heel veel mensen dit niet goed geregeld waardoor zij onnodig grote risico’s lopen. Gebeurt er namelijk eens iets in de woning waardoor schade aan de spullen ontstaat, dan draaien zij zelf voor de kosten op. Dat kan een behoorlijk gat in je begroting slaan. Zorg er daarom voor dat je een goede inboedelverzekering afsluit. 

 

De kracht van een inboedelverzekering

Stel: je komt op een dag thuis na een lange dag werken en nadat je de deur van je woning geopend hebt, zie je dat er een ramp gebeurd is in je huis. Je radiator is gesprongen en het vieze, bruine water uit je cv-leidingen druipt van het plafond. Je bank, je tapijt en al je spullen zijn bruin van de drap en het is duidelijk dat je deze ook niet meer schoon gaat krijgen. Voor dit soort situaties, en helaas tal van andere, heb je een inboedelverzekering nodig. Met een inboedelverzekering kun je de schade die ontstaan is door dergelijke ongelukken, laten vergoeden door jouw verzekeraar. Deze helpt je niet alleen maar wanneer je, zoals hier, waterschade hebt opgelopen, maar ook wanneer je brand hebt gehad of wanneer de bliksem ingeslagen is. Ook kleinere ongelukjes kun je laten verzekeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin je per ongeluk je laptop liet vallen waardoor het scherm kapot is gegaan. Je kunt dan gelijk contact opnemen met je verzekeraar om de schade te declareren. Zo voorkom je dat jij in de financiële problemen komt en bovendien is de schade aan jouw computer zo weer hersteld. 

 

Is een opstalverzekering nodig? 

Iedereen die spullen heeft, zou een inboedelverzekering moeten afsluiten omdat de lage maandpremie in het niet valt bij de baten die je van deze verzekering kunt hebben. Schadeposten kunnen namelijk snel sterk oplopen en daarom kan een verzekering eigenlijk altijd uit. Heb jij jouw huis zelf gekocht? Dan is het ook verstandig om een opstalverzekering toe te voegen. Met deze verzekering wordt de schade aan jouw woning namelijk hersteld. In het geval van de gesprongen radiator is er namelijk niet alleen sprake van schade aan jouw spullen, ook je woning zelf is flink toegetakeld. Met de opstalverzekering kun je deze schade op kosten van jouw verzekering laten herstellen. 

 

Sluit je woonverzekering online af

Wil jij gelijk een goede woonverzekering afsluiten? Surf dan even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om dit vandaag nog te regelen. Met een paar klikken op je muis bent zijn je zaakjes geregeld.