Tunesië: Dag 3

Vandaag wordt de tweede wandeldag. Voor diegene die nog spierpijn hebben van gisteren bestaat er de mogelijkheid om halverwege het parcours met de landcruiser te worden afgezet, zodat alleen een eenvoudige afdaling over een redelijk begaanbaar pad hoeft te worden gemaakt. Er is overigens niemand die hier gebruik van maakt.
Omdat we een iets andere route kiezen dan vorig jaar, zijn we al binnen een uur op het 'halverwege punt', iets wat we eigenlijk pas na 1.5 uur hadden moeten bereiken. We worden daarom voor de keuze gesteld, of we vervolgen de originele route, of we maken nog een extra omweg. De gids waarschuwt ons wel dat de omweg een redelijk zware route is. De groep splitst zich in twee gedeelten. De grootste groep neemt de omweg, ik ga mee met de groep die de korte weg neemt.
Onderweg langs de korte route

Omdat we via de korte route niet verkeerd kunnen lopen, gaat ons kleine groepje zonder gids of begeleider op pad. Dit heeft in ieder geval als voordeel dat we alles op ons gemak kunnen bekijken.
We krijgen de opdracht door te lopen totdat we een witte minaret tenmidden van een kleine oase zien. Dan zijn we in de buurt van Ksar Halouf

Minaret in oase

Ksar Halouf ligt bovenop de berg. We hebben nog een klim voor de boeg, doch deze is heel goed te doen, aangezien er een weg naar boven loopt. Bovenaan gekomen krijgen we brick a l'oef te eten, een geklutst ei met kruiden in een deegjasje, en dan gebakken in olie.

Videoclip van de wandelingen door H. Nijenhuis (reisgenoot) 1:11 / 4.5 MB

Honden

Ok, ik was gewaarschuwd dat de honden in Tunesie geen genegenheid gewend zijn en zich aggressief kunnen gedragen. Het bewijs ziet u hiernaast
(He's coming right at us !)

Zonder gekheid: Sommige Tunesiers houden zelf honden, en deze zijn meestal blij met aandacht. Pas wel op voor loslopende honden van b.v. geitenhouders. Deze worden meestal gehouden om te voorkomen dat de geiten worden opgegeten door wolven (die nog voorkomen in Tunesie). Dit zijn dus wel de honden waar u uit de buurt moet blijven.

We overnachten in Matmata in een ondergrondse grotwoning. Deze woningen zijn uitgegraven in de rotswanden. Vaak zijn er een aantal kamers die uitkomen op een soort binnenplaatsje. Dit binnenplaatsje is dan van boven open, alsof het een grote put is.

[<< Dag 2]    [Dag 4 >>]