Phitsanulok/Sukothai

In het historisch park Sukothai huren we fietsen om rond de kunnen kijken in het immense park. Hier zijn tempels gebouwd in khmer-stijl. Het doet me enigszins denken aan de ruines bij Ayuthaya. Nadat we de twee belangrijkste complexen hebben bekeken, wordt het tijd om eens een hapje te gaan eten. Dat komt goed uit, want het begint inmiddels zachtjes te sputteren. Bij een overdekt eettentje eten we een lekkere pittige noedelssoep. De regen zet gelukkig niet door, zodat we nog de mogelijkheid hebben om wat uit te rusten op een grasveldje. We beginnen namelijk zo langzamerhand "tempelmoe" te worden.


Phitsanulok was vroeger bekend om zijn woonboten. Zo langzamerhand komen er echter steeds meer vervallen boten te liggen, vandaar dat men probeert om dit nu terug te dringen.


Restaurant de vliegende schotelWe gaan eten bij restaurant "de vliegende schotel". Zodra een gerecht klaar is, klimmen twee obers op een bestelbusje, waarna de kok het gerecht in de richting van de obers gooit, die het op hun beurt proberen te vangen

[ Vervolg naar Bangkok (floating market) ]
Thailand
Home