Khao Sok national park

Khao Sok Het Nationale park Khao Sok wordt wel beschouwd als een van de mooiste parken in Thailand. In totaal beslaat het 739 vierkante kilometer. Wij zullen er slechts een gedeelte van te zien krijgen. We worden met busjes naar de longtail boten gebracht waarmee we een uur varen voor de boeg hebben over het stuwmeer waar de komende twee dagen zullen doorbrengen.
Voor de verandering is het weer uitzonderlijk goed, en het uitzicht op het groen en de rotsformaties is fantastisch. Rots in Khao Sok
Onze slaapplaatsen We overnachten op het meer in kleine bamboe hutjes die drijven op het water. Primitief, maar erg mooi. Het water van het stuwmeer is schoon en heerlijk van temperatuur. Dit is echt een rustpunt in onze vakantie. Ik zwem wat, lig heerlijk in de zon, waarbij ik natuurlijk behoorlijk verbrand. 's Avonds gaan we in bootjes kijken of we wilde apen zien. Helaas zien we alleen wat geritsel in het struikgewas. De volgende dag hebben we meer geluk. Vlak bij ons drijvende vakantiepark zit opeens een aapje een banaan te eten aan de wal.
De WC is aan de wal en is alleen bereikbaar via een smal paadje van aan elkaar gebonden bamboe. Overdag gaat het allemaal nog wel, maar 's nachts in het donker is het niet bepaald een uitstapje wat je voor je plezier maakt.
Boomhut als slaapplaats Na twee dagen worden we naar een ander punt van het nationaal park gebracht. We overnachten nu in een boomhut. Het bamboe hokje is minstens even primitief als die op het meer, en het is minstens even leuk.

Een aantal medereizigers gaat per autoband de rivier af. Als de een halfuurtje weg zijn, begint het te gieten. Normaal duurt dit niet langer dan enkele minuten, alleen nu houdt de regen wel een half uur aan. Het kabbelende beekje vlakbij is inmiddels veranderd in een wild kolkende stroom. We beginnen een beetje medelijden te krijgen met onze "tubers". Dit blijkt achteraf niet nodig te zijn geweest, want ze hebben zich uitstekend vermaakt.

Ik heb nooit geweten dat het in de "jungle" 's nachts zo'n kabaal is. Allerlei soorten krekels en andere beesten maken een kabaal van jewelste.


[ Vervolg naar Phuket ]
Thailand
Home