Ayuthaya

De volgende morgen reizen we per trein (derde klas) naar Ayuthaya. De "airco" bestaat uit open ramen en ventilatoren aan het plafond.
Ik vind het prima, want al die airgeconditioneerde ruimten ben ik al lang zat. Als we in de trein wat drop eten kijken een aantal kinderen ons verlangend aan. Engelse drop blijken ze allemaal wel te lusten, doch de dubbel zoute drop valt iets minder in de smaak. Onderweg trekken rijstvelden en palmbomen aan ons voorbij.
Chedi in Khmer stijl Beeld op ruine Gigantisch grote kop

Eens was Ayuthaya de machtige hoofdstad van het oude Siam. Er zijn zich nog steeds indrukwekkend grote ruïnes van tempels, waarvan we een tweetal bezoeken. We besluiten tevens om met een longtail boot een tochtje op de rivier te maken. Halverwege worden we overvallen door een tropische regenbui, inclusief onweer. We schuilen bij een van de tempels langs de oever van de rivier. Alleen een drijvend restaurant vaart gewoon door. Als de regen eindelijk ophoudt moeten we al weer terug, want we moeten de nachttrein naar Chiang Mai nog halen. Onthoofde beelden


[ Vervolg naar Chiang Mai ]
Thailand
Home