Foro Romano

Foro Romano
Foro Romano Het Forum was het commerciële, politieke en religieuze centrum van het oude rome. Het forum is verspreid over de vallei tussen de Capitool en Palatijn heuvels. Het is gebouwd over een periode van 900 jaar en heeft dan ook een aantal bouwstijlen uit de tijd van Julius Cesar, Augustus, Traian, Nerva en Vespusian. Op zijn hoogtepunt moet het hier behoorlijk druk zijn geweest. Toen het Romeinse rijk uiteenviel werd er steeds minder onderhoud aan gepleegd, waardoor het nu vervallen is tot een ruïne
Aan de oostzijde vind men het huis van de Vestaalse maagden. De maagden waren alom gerespecteerd. Ze werden geselecteerd uit de adel tussen hun zesde en tiende levensjaar. Hierna volgde een tienjarige training. De daarop volgende jaren was een van de belangrijkste taken het brandend houden van het heilige vuur in het huis Vesta. Tussen hun 30e en hun 40e leidden ze de nieuwkomers op. Hierna mochten ze het huis verlaten om te trouwen. De Vestaalse maagden moesten en eed van kuisheid afleggen. Degene die de eed brak werd levend begraven.
Boven het huis bevind zich het Palatijn. Dit paleis van Alexander Severus is te bezichtigen.

Het forum is ook de plaats van de senaat, waar Julius Caesar vermoord is. Hij is tevens in het forum gecremeerd.
Foro Romano
Bewerkte bogen op het forum Beeldhouwwerk op de bogen
Middelpunt van de aarde in de Romeinse tijd Voor de Romeinen was Rome het centrum van de wereld. Om precies te zijn: deze steen vormde het middelpunt. Denk aan het gezegde: Alle wegen leiden naar Rome. Dat was ook zo. Een heel netwerk van wegen spreidde zich uit vanaf Rome. Alle bewegwijzering was uitgevoerd in afstanden tot Rome.