Albufeira

Albufeira is een voormalig vissersdorpje. Alhoewel er nog steeds gevist wordt, leeft men ook voor een groot gedeelte van het toerisme. Dat vind ik altijd een wat negatieve bijklank hebben, maar het heeft wel als voordeel dat je er 's avonds prima op een terassje kunt zitten.
Albufeira heeft een mooi strand (zie hoofdpagina) In albufeira staan een aantal hotels en appartementen. De meeste mensen die naar de Algarve zijn geweest, zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de appartementen. Toch moet je een beetje geluk hebben. We hadden gevraagd om een appartement met uitzicht op zee, en die kregen ze ook (zie onder). De onderste twee verdiepingen keken tegen de huizen aan, dus beter dan niets ;-).
In het dorpje kun je goed eten, doch ons appartement was dusdanig goed ingericht dat we ook zelf prima konden koken (spaghetti enzo).
Dat heb ik op b.v. Kreta wel anders gezien, waar we een twee-pits elektrisch toestelletje hadden, en totaal geen pannen.
Op het dorpspleintje speelde regelmatig de groep Wirachocha uit de Andes. Op zich leuke muziek met panfluit en gitaar, al vind je die hier ook wel onder de straatmuzikanten. Ze pakten het alleen net iets professioneler aan.
(Luister naar MP3 sample (700 kb) )